Україна веде активні перемовини про міжнародну фінансову підтримку – Марченко

Україна веде активні перемовини про міжнародну фінансову підтримку – Марченко

Відео
Укрінформ
Україна зараз активно веде перемовини з Міжнародним валютним фондом, Європейською комісією та США про надання фінансової підтримки.

Як передає Укрінформ, про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко в студії «Подробиці тижня» на телеканалі Інтер.

Міністр зазначив, що зараз ситуація на зовнішніх ринках для України не сприятлива: через паніку, через інформаційні атаки інвестори неохоче купують наші єврооблігації.

«У зв’язку з цим ми повинні повністю змінити фокус на прямі запозичення для держави. Ми зараз активно ведемо перемовини з МВФ, Європейською комісією, США. Канада вже надала підтримку. Також про підтримку кажуть Франція та Німеччина. Ми хочемо сформувати пул коштів, який дозволить нам покрити всі фінансові потреби цього року", - повідомив Марченко.

Він нагадав, що започаткування нової екстреної програми макрофінансової допомоги у сумі 1,2 млрд євро є найбільш швидким рішенням, яке прийняла Єврокомісія останнім часом.

Читайте також: Марченко провів онлайн-зустріч із заступником міністра фінансів США: про що говорили

«Також очікується рішення Європейського Парламенту щодо цього 14 лютого. Буде швидка макрофінансова допомога. Перший транш – безумовний (600 млн євро), наступний буде передбачати виконання певних умов, але з тим, щоб Україна могла їх виконати за перше півріччя і отримати ці кошти. Ці питання технічні і будуть стосуватися економіки, енергетики, можливо, антикорупції», - сказав міністр фінансів.

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі Президента розраховують на програми макрофінансової допомоги від західних партнерів загальним розміром щонайменше 3 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-