Марченко провів онлайн-зустріч із заступником міністра фінансів США: про що говорили

Марченко провів онлайн-зустріч із заступником міністра фінансів США: про що говорили

Укрінформ
Міністр фінансів України Сергій Марченко провів онлайн-зустріч із заступником міністра фінансів США Воллі Адеємо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"​​Сторони обговорили досягнення в імплементації розсудливої фіскальної політики в Україні, що мала наслідком перевиконання показників держбюджету в 2021 році, поточну співпрацю з Міжнародним Валютним Фондом та наступні кроки щодо підтримки України Сполученими Штатами Америки", - йдеться в повідомленні.

Марченко подякував за постійну підтримку та висловив сподівання на продовження тісної співпраці між Україною та США у 2022 році. Також міністр фінансів окреслив головні досягнення минулого року, зокрема, збільшення доходів держбюджету та зниження дефіциту держбюджету до рівня 3,8% від ВВП та успішну співпрацю з МВФ, Європейським Союзом та МБРР.

Читайте також: МВФ прогнозує у 2022 році повільне відновлення світової економіки

Адеємо зазначив, що Сполучені Штати і надалі підтримуватимуть суверенітет та територіальну цілісність України. Окрім того, він наголосив на тому, що США та їх партнери готові здійснювати рішучі заходи щодо економіки РФ, у разі подальшої ескалації проти України.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році від розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на внутрішньому ринку було залучено до державного бюджету 388,3 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-