Держатом торік отримав 24 повідомлення про події на АЕС

Держатом торік отримав 24 повідомлення про події на АЕС

Укрінформ
Державна інспекція ядерного регулювання у 2021 році отримала 24 повідомлення про порушення або відхилення у роботі на атомних електростанціях України.

Про це під час звіту Держатомрегулювання за 2021 рік заявив заступник головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки Богдан Столярчук, повідоляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом року Державтомрегулювання отримало та розглянуло 24 інформаційних повідомлення про події на АЕС України. Зокрема, 16 - про порушення у роботі діючих АЕС, 8 - про відхилення у роботі", - сказав Столярчук.

Так, 6 порушень зафіксовано на Запорізькій АЕС, 5 - на Рівненській АЕС, 4 - на Хмельницькій АЕС, 1 порушення - на Южно-Українській АЕС. Більша частина (56,25%) від усіх порушень у роботі АЕС призвели до зупинення реакторної установки, розвантаження або відключення енергоблока від мережі (категорії П05, П08).

Читайте також: Запорізька АЕС відключила від мережі другий енергоблок

Столярчук зауважив, що за останні 5 років щорічна кількість повідомлень про відхилення чи порушення у роботі АЕС у середньому практично не змінюється.

Як повідомлялося, протягом 2020 року Державна інспекція ядерного регулювання отримала 19 повідомлень щодо порушень або відхилень у роботі на АЕС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-