Енергосистема України три дні працюватиме в ізольованому режимі - стали відомі дати

Енергосистема України три дні працюватиме в ізольованому режимі - стали відомі дати

Укрінформ
Об'єднана енергосистема (ОЕС) України проходитиме перший етап випробовування в ізольваному режимі 24-26 лютого. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго".

"Перший етап випробування енергосистеми України в ізольованому від енергосистем Росії, Білорусі та мережі ENTSO-E режимі заплановано на 24-26 лютого 2022 року. На цей час ОЕС України буде об’єднано з «островом Бурштинської ТЕС», дві частини енергосистеми України працюватимуть синхронно", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що випробування в ізольованому режимі і майбутня синхронізація енергосистеми України з енергосистемою континентальної Європи будуть здійснюватися в єдиному блоці регулювання з енергосистемою Молдови. Результати тестувань стануть підґрунтям для ухвалення рішення ENTSO-E про перехід на паралельну роботу з українською та молдовською енергосистемами.

Операції для тимчасового від’єднання «острова Бурштинської ТЕС» від енергосистеми ENTSO-E та приєднання його до ОЕС України розпочнуться вранці 23 лютого. Після їхнього завершення будуть виконуватися операції по тимчасовому від’єднанню ОЕС України від енергосистем Росії та Білорусі. Повідомляється, що повернення енергосистеми України на паралельну роботу із зазначеними енергосистемами заплановане на 27 лютого.

"Робота в ізольованому режимі не є стрес-тестом для енергосистеми. Мета випробувань — продемонструвати здатність енергосистеми підтримувати необхідну частоту 50 Гц у різних режимах роботи. Тестування передбачають почергове проведення відключення генерації та навантаження", - підкреслили в Укренерго.

Згідно з повідомленням, робота всіх видів генерації на час ізольованої роботи спланована таким чином, щоб забезпечувати максимально ефективну роботу енергосистеми з необхідними обсягами резервів та раціональне використання палива. Крім того, Укренерго вжило всіх необхідних заходів для забезпечення повноцінного функціонування ринку електроенергії в режимі однієї торгової зони під час ізольованої роботи.

Читайте також: Електроенергія у ENTSO-E: Укренерго та румунська компанія оновили експлуатаційну угоду

Як повідомлялося, ізольований режим роботи ОЕС України є одним з етапів інтеграції із ENTSO-E. У 2022 році енергосистема має пройти такий режим двічі. Синхронізація ОЕС України з ENTSO-E запланована на 2023 рік.

ENTSO-E – європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об'єднує 43 операторів у 36 країнах Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-