Уряд розширює програму портфельних гарантій - Шмигаль

Уряд розширює програму портфельних гарантій - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів розширив програму портфельних гарантій та долучив ще два банки, які зможуть видавати кредити для мікро- та малого бізнесу під державні гарантії.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 16 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд продовжує працювати над розширенням підтримки українського малого та середнього бізнесу, поряд з програмою "Доступних кредитів 5-7-9%" у межах якої видано майже 35 тисяч кредитів на більш як 88 млрд грн, уряд розширює програму портфельних гарантій. Сьогодні ми ухвалимо документ, реалізація якого дозволяє державі надати гарантії ще двом банкам-кредиторам, які зможуть видавати кредити для мікро- та малого бізнесу під часткове гарантування зі сторони держави", - сказав Шмигаль.

Читайте також: В Україні готують додаткові кроки щодо збільшення фінансування сфери оборони – Шмигаль

Очільник уряду нагадав, що загальний обсяг програми становить 10 млрд грн, а загалом вже надано держгарантій на більш як 8 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 вересня 2020 року ухвалила закон про надання державних гарантій на портфельній основі. Портфельні гарантії – це зобов'язання держави погасити перед банком до 80% кредитів (кредитного пулу) підприємця, якщо він збанкрутує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-