В Україні готують додаткові кроки щодо збільшення фінансування сфери оборони – Шмигаль

В Україні готують додаткові кроки щодо збільшення фінансування сфери оборони – Шмигаль

Укрінформ
За ініціативи Президента Володимира Зеленського уряд разом із Верховною Радою готують додаткові кроки щодо збільшення фінансування сфери оборони.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В цьому році ми заклали у бюджет безпрецедентне фінансування сектору безпеки та оборони. Ми значно підвищили програми фінансування армії та модернізації озброєння. За ініціативи Президента разом із Верховною Радою готуємо додаткові кроки щодо збільшення такого фінансування», - сказав Шмигаль.

За його словами, виплати військовослужбовцям Збройних сил будуть підвищені на 30% з 1 березня 2022 року.

Читайте також: Раді пропонують збільшити оборонні видатки на 11,6 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, відповідне рішення КМУ ухвалив 14 лютого. Крім того, до 20% від початку 2022 року зросте грошове забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії (з урахуванням ухваленого рішення про підвищення на 10% з 1 лютого). Це передбачено в плані заходів, який уряд схвалив на виконання указу Президента від 14 лютого 2022 р. №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-