Google та Meta Platforms в Україні: Шмигаль доручив опрацювати питання

Google та Meta Platforms в Україні: Шмигаль доручив опрацювати питання

Ексклюзив
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль отримав лист Президента Володимира Зеленського щодо активізації роботи з відкриття в Україні представництв компаній «Google» (YouTube) та «Meta Platforms» (Facebook, Instagram) та доручив працювати це питання.

Про це Укрінформу повідомив Секретаріат Кабінету Міністрів у відповіді на інформаційний запит.

«Прем'єр-міністром України доручено Міністерству цифрової трансформації України разом з міністром культури та інформаційної політики України та головою Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації опрацювати згаданий лист та Президента України та за результатами поінформувати автора петиції № 22/126642-еп, Офіс Президента та Кабінет Міністрів», - зазначили у Секретаріаті КМУ.

Там зазначили, що лист глави держави щодо цього питання був зареєстрований в автоматизованій системі діловодства Секретаріату Кабінету Міністрів Україні 9 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 9 лютого відреагував на електронну петицію №22/126642-еп від 12 листопада 2021 року та звернувся до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо активізації роботи з відкриття в Україні представництв компаній «Google» (YouTube) та «Meta Platforms» (Facebook, Instagram). Він нагадав, що це питання неодноразово порушувалось ним та урядом на міжнародному рівні.

Зокрема, глава держави розповів, що під час робочого візиту до США з 30 серпня по 3 вересня 2021 року відбулась низка важливих зустрічей та перемовин членів української делегації, у тому числі з керівниками міжнародних компаній «Google» та «Apple».

Читайте також: Зеленський відреагував на петицію щодо відкриття офісів Google та Facebook в Україні

За його словами, під час цих заходів були висловлені пропозиції щодо розширення присутності згаданих компаній в Україні, зазначено про необхідність реалізації спільних проєктів на підтримку просування україномовного контенту у вказаному інформаційному сегменті та наголошено на необхідності налагодження ефективної протидії дезінформації.

Крім того, Президент зауважив, що під час відеоконференції з головною операційною директоркою компанії «Facebook» Шеріл Сендберг та віцепрезидентом компанії «Facebook» Ніком Клеггом 27 вересня 2021 року він запропонував розглянути можливість відкриття офісу цієї компанії в Україні.

Раніше електронна петиція до Президента з проханням звернутися до компаній YouTube, Facebook, Google щодо відкриття офісів в Україні набрала понад 25 тисяч підписів, необхідних для її розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-