Польща поки не планує припиняти польоти авіакомпанії LOT над Україною

Польща поки не планує припиняти польоти авіакомпанії LOT над Україною

Укрінформ
Польща не приймала рішення про призупинення польотів польського авіаперевізника LOT у повітряному просторі країни і сподівається, що у цьому не буде потреби.

На цьому наголосив у вівторок під час пресконференції у Варшаві речник польського уряду Пьотр Мюллер, передає кореспондент Укрінформу.

“Такого рішення немає, і ми розраховуємо, що воно не буде потрібним”, - заявив Мюллер.

Водночас, він не виключив, що воно все ж може бути прийнято у "відповідний момент".

“Утім, ми не хочемо приймати таких далекосяжних рішень, бо метою Росії є також провокування такого роду дій”,- наголосив Мюллер.

Читайте також: Україна не закриватиме повітряний простір — секретар РНБО

Як повідомлялося, нідерландські авіалінії KLM призупинили польоти у повітряному просторі України. Уникають польотів над Україною також британські British Airways та норвезькі Norwegian Air Shuttle. Таке рішення зарубіжні авіакомпанії приймають у зв'язку з нібито небезпекою польотів над Україною.

Деякі міжнародні страхові компанії, які займаються страхуванням авіаперевезень, з понеділка, 14 лютого, припинили страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій.

Читайте також: “Пустка” у небі над Україною скасовується, літаки курсують за розкладом

Через це у Мінінфраструктури відбулася робоча нарада за участю керівництва Офісу Президента, Державної авіаційної служби, ДП «Украерорух», ДП МА «Бориспіль» та українських авіакомпаній щодо ситуації на ринку авіаперевезень.

За результатами наради було напрацьовано низку рішень для запобігання подальшому загостренню ситуації. Зокрема, для цього за погодженням з бюджетним комітетом ВР, обсяг резервного фонду Держбюджету збільшено на 16,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-