Польоти над Україною: виділені урядом кошти покривають страховку мінімум 23 літаків

Польоти над Україною: виділені урядом кошти покривають страховку мінімум 23 літаків

Укрінформ
Кабінет Міністрів 13 лютого ухвалив рішення про виділення Мінінфраструктури коштів з резервного фонду державного бюджету для гарантування безпеки польотів повітряних суден у повітряному просторі країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі Мінінфраструктури.

Для цього, за погодженням з бюджетним комітетом Верховної Ради, обсяг резервного фонду держбюджету збільшено на 16,6 млрд грн. Кошти зберігатимуться на окремому ексроу-рахунку Міністерства інфраструктури та, у разі потреби, використовуватимуться для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових компаній, компаній-перестрахувальників, лізингових компаній та авіаперевізників.

Виділені кошти покривають страхові випадки для не менш ніж 23 повітряних суден.

«Рішення (уряду — ред.) — це сигнал для міжнародної спільноти, що Україна готова брати на себе фінансові зобов’язання за безпеку літаків в українському повітряному просторі. Зокрема, ми починаємо гарантувати реальними грошовими коштами фінансові зобов’язання лізингових компаній», — наголосив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: Передумов для закриття неба над Україною немає, простір безпечний – Украерорух

У міністерстві зауважили, що після врегулювання та нормалізації зовнішньополітичної ситуації невикористані кошти буде спрямовано до державного бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, низка міжнародних страхових компаній, які займаються страхуванням авіаперевезень, з понеділка, 14 лютого, припиняють страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій.

Читайте також: «Бориспіль» працює у штатному режимі і попереджає про можливі зміни у розкладі

Через це у Мінінфраструктури відбулася робоча нарада за участю керівництва Офісу Президента, Державної авіаційної служби України, ДП «Украерорух», ДП МА «Бориспіль» та українських авіакомпаній щодо ситуації на ринку авіаперевезень. За результатами наради було напрацьовано низку рішення для запобігання подальшому загостренню ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-