Рада вдосконалила законодавство про концесії і державно-приватне партнерство

Рада вдосконалила законодавство про концесії і державно-приватне партнерство

Укрінформ
Парламент ухвалив у другому читанні законопроєкт (№5090) стосовно врегулювання бюджетних відносин під час реалізації договорів у рамках державно-приватного партнерства, у тому числі концесійних договорів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, документ підтримали 268 народних депутатів.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що метою цих змін до Бюджетного кодексу є забезпечення практичного застосування норм законів України «Про державно-приватне партнерство» та «Про концесію» для всіх сфер діяльності.

Так, документ надає розпорядникам бюджетних коштів, які є державними партнерами (концесієдавцями), право брати довгострокові зобов'язання у рамках договорів державно-приватного партнерства (ДПП), зокрема й концесійних.

Читайте також: Майно Херсонського морпорту передали концесіонеру

Також він передбачає спрямування коштів Державного дорожнього фонду на здійснення плати за експлуатаційну готовність автомобільних доріг загального користування державного значення, побудованих в рамках ДПП, у тому числі й концесійного договору.

Крім цього, закон встановлює вимоги до загального щорічного обсягу довгострокових зобов’язань в рамках ДПП (концесії) та врегульовує питання концесійних платежів.

Як повідомляв Укрінформ, у травні минулого року Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №5090 про внесення змін до Бюджетного кодексу для залучення приватних інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-