Держава інвестує у велику термомодернізацію 140 мільярдів – Свириденко

Держава інвестує у велику термомодернізацію 140 мільярдів – Свириденко

Укрінформ
Інвестиції держави у програму великої термомодернізації становитимуть 140 млрд грн. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила Перший віцепрем'єр-міністр, міністр економіки Юлія Свириденко на Конгресі місцевих та регіональних влад у Харкові.

"Держава планує інвестувати 140 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовуватися на цільові кредити під 3% річних органам місцевого самоврядування та військово-цивільним адміністраціям", - сказала Свириденко.

Вона зауважила, що надавати кредити буде ДУ "Українська фінансова житлова компанія". За словами Першого віцепрем'єр-міністра, перша хвиля термомодернізації у 2022 році охопить 6437 будинків, які були подані у заявках місцевої влади. Серед заходів, які заплановані у рамках програми: встановлення індивідуальних теплових пунктів, утеплення будівель, встановлення приладів обліку.

Свириденко повідомила, що на першому етапі ремонтуватимуть будинки, зведені до 1990 року. Очікується, що мешканці цих будинків на оплаті комунальних послуг в результаті модернізації заощаджуватимуть 30-50%.

Свириденко очікує, що документ, який дасть старт програмі великої термомодернізації, буде прийнятий на засіданні Кабінету Міністрів наступного тижня.

Читайте також: Цьогоріч запрацює програма термомодернізацї близько 5 тисяч житлових будинків - Зеленський

Як повідомлялося, у 2022 році буде запущено ініційовану Президентом України програму з термомодернізації житлового фонду, яка покликана в тому числі зменшити споживання імпортних енергоносіїв. Раніше повідомлялося, що у перший рік дії програми буде модернізовано 5 тис. багатоповерхівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-