Цьогоріч запрацює програма термомодернізацї близько 5 тисяч житлових будинків - Зеленський

Цьогоріч запрацює програма термомодернізацї близько 5 тисяч житлових будинків - Зеленський

Укрінформ
У 2022 році буде запущено ініційовану Президентом України програму з термомодернізації житлового фонду, яка покликана в тому числі зменшити споживання імпортних енергоносіїв.

Про це під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад у Харкові сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Мною ініційована програма, мета якої зменшити споживання імпортних енергоносіїв. Наразі ми запускаємо дуже важливу складну програму. Я вважаю, що термомодернізація - це важливий захист для наших громадян. Думаю в цьому є майбутнє нашої держави... Цьогоріч будуть здійснені заходи щодо запуску цієї програми для біля п'яти тисяч багатоповерхових житлових будинків по всій Україні. Це буде великий крок вперед щодо реалізації термомодернізації в державі. Результати, думаю, зможуть відчути 1,5 млн громадян, які вже наступного сезону зможуть платити за тепло до 60% менше. Мова про 700 тисяч сімей, які проживають в таких багатоповерхових будинках", - сказав Володимир Зеленський.

Читайте також: Світовий банк надасть $300 мільйонів на проведення термомодернізації в українських містах

Президент додав, що завдяки цій програмі очікується економія у майже 8 млрд грн за опалювальний сезон 2022-2023 років.

"Це вивільнені кошти для окремих програм, соціальних програм, підвищення зарплат тощо, для проєктів розвитку, гарантій для найменш захищених категорій населення нашої держави", - відзначив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у п'ятницю розпочав дводенну робочу поїздку до Харківської та Херсонської областей. У Харкові відбудеться виїзне засідання Ради національної безпеки і оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-