Зеленський підписав закон про регулятора у сфері електронних комунікацій

Зеленський підписав закон про регулятора у сфері електронних комунікацій

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку України», який Верховна Рада ухвалила 16 грудня 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації.

Документ передбачає створення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.

«Закон закладає фундамент для початку належного функціонування з 2022 року Закону України «Про електронні комунікації», виконання зобов’язань за Угодою про асоціацію у даній сфері та інтеграції до Єдиного цифрового ринку ЄС», - ідеться в повідомленні.

Так, новий регулятор здійснюватиме позасудове врегулювання спорів між споживачами та операторами/провайдерами, спорів щодо доступу до інфраструктури, а також здійснюватиме державний нагляд за їх діяльністю. Зокрема, зможе застосовувати адміністративно-господарські санкції.

Читайте також: Зеленський: з погляду безпеки немає перешкод, які б заважали бізнесу

Крім цього, Нацкомісія накладатиме регуляторні зобов'язання на постачальників електронних комунікаційних послуг зі значним ринковим впливом, визначатиме населені пункти без фіксованого інтернету, мобільного зв’язку та буде моніторити ситуацію з наданням таких послуг.

Як повідомляв Укрінформ, уряд ухвалив постанову, яка передбачає, що Мінцифри відповідатиме за електронні комунікації України з 1 липня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-