АРМА перерахувало до бюджету за січень 2022 року - як за весь попередній рік

АРМА перерахувало до бюджету за січень 2022 року - як за весь попередній рік

Укрінформ
До Державного бюджету України за січень 2022 року управителі арештованих активів перерахували майже 3,5 мільйона гривень чистих надходжень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АРМА.

“Для порівняння: чисті надходження до держбюджету від комерційної діяльності управителів арештованим майном складали 0,94 млн грн у 2020 році та 3,16 млн грн – у 2021. Таким чином, поточний рік АРМА розпочато з позитивної динаміки надходжень від управління активами”, - йдеться в повідомленні.

В Агентстві зазначають, що вказані кошти є надходженнями лише від одного способу управління активами, які здійснює АРМА. До зазначеної суми не входять кошти від реалізованого на торгах майна та передані Агентству арештовані кошти, розміщені на банківських рахунках. Також вказані кошти не враховують витрат, які управителі здійснюють для відновлення і покращення активів.

Читайте також: АРМА торік реалізувало арештовані активи на 110 мільйонів

“Ці витрати, як правило, суттєво перевищують суми доходів до бюджету та дозволяють не лише зберігати арештоване майно, але й створювати передумови для генерування прибутків державі від його комерційного використання”, - зазначили в АРМА.

Як повідомляв Укрінформ, торік Агентство з розшуку та менеджменту активів реалізувало арештовані активи на 110 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-