Китай зупинив імпорт яловичини з Литви на тлі суперечки щодо Тайваню

Китай зупинив імпорт яловичини з Литви на тлі суперечки щодо Тайваню

Укрінформ
Китай від учора зупинив імпорт яловичини з Литви, повідомило головне митне управління країни на тлі торговельної суперечки з балтійською державою та її західними союзниками через питання Тайваню.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Причину призупинення імпорту китайська митниця не назвала.

Зазвичай країна припиняє імпорт м’яса, якщо країни-експортери повідомляють про спалахи захворювань серед худоби. Литва останнім часом не повідомляла про це Всесвітній організації охорони здоров’я тварин.

Цей крок КНР відбувся після того, як Велика Британія заявила у понеділок, що приєднається до США та Австралії в підтримці торговельної справи ЄС проти Китаю у Світовій організації торгівлі щодо ймовірних обмежень Пекіном торгівлі з Литвою.

Європейська комісія повідомляє, що литовський експорт до Китаю у грудні впав на 91% порівняно з тим же місяцем 2020 року.

Це сталося після того, як Литва дозволила Тайваню відкрити представництво у Вільнюсі минулого року, що розлютило Пекін, який розглядає цей острів як власну територію.

Як повідомлялося, Пекін розглядає Тайвань як свою провінцію, що відкололася та вважає встановлення іноземними державами дипломатичних відносин з ним неповагою до політики "одного Китаю". Саме тому багато країн останніми роками відмовилися від дипвідносин з Тайванем. Проте Литва пішла протилежним шляхом, дозволивши Тайваню вперше за 18 років відкрити своє представництво в Європі.

Читайте також: Штати продадуть Тайваню зброї на $100 мільйонів

Розбіжності з Китаєм у Литви виникають не вперше. Так, у вересні 2021 року міноборони Литви рекомендувало громадянам не купувати деякі популярні марки китайських мобільних телефонів через вбудовані функції цензури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-