Уряд заборонив надавати держпідтримку аграріям, до яких застосовуються санкції

Уряд заборонив надавати держпідтримку аграріям, до яких застосовуються санкції

Укрінформ
Кабінет Міністрів заборонив надавати кошти за програмами державної підтримки сільгосптоваровиробникам, до яких застосовуюся економічні санкції.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 9 лютого.

Згідно із текстом пояснювальної записки до постанови, уряд вніс зміни до 11 порядків використання коштів з державного бюджету, спрямованих на підтримку сільськогосподарських товаровиробників. Зокрема, кошти не зможуть отримати юридичні та фізичні особи, включені до санкційного списку відповідним рішенням Ради національної безпеки та оборони.

Читайте також: Уряд підтримає аграріїв, які використовують вітчизняну техніку для зрошення

Аграрії, до яких застосовуються санкції, не зможуть отримати фінансування за наступними програмами: підтримки фермерських господарств; підтримки розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства; здешевлення кредитів; часткової компенсації вартості вітчизняної сільгосптехніки; підтримки тваринництва та переробки сільгосппродукції; відшкодування втрат від пошкодження посівів; виділення субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь; підтримки виробників картоплі; підтримки виробників, що використовують меліоровані землі; підтримки страхування сільгосппродукції.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році на підтримку аграріїв у бюджеті передбачено 4,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-