Нафта дешевшає в очікуванні результатів переговорів між США та Іраном

Нафта дешевшає в очікуванні результатів переговорів між США та Іраном

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в середу, 9 лютого, на тлі відновлених непрямих переговорів між США та Іраном, успішне завершення яких може збільшити постачання іранської нафти на світові ринки.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість бареля квітневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становить $90,59 (-0,21%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $89,17 (-0,21%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $90,78 і $89,36 відповідно.

Побоювання з приводу можливої ​​ядерної угоди з Іраном, в результаті якої може збільшитися постачання нафти на світові ринки, чинили тиск на ціни.

Угода може повернути на ринок більш як 1 млн бар. нафти на добу (б/д), що становить більш як 1% світових поставок.

«Якщо санкції проти Ірану буде знято, світові поставки сирої нафти можуть отримати таку необхідну підтримку», — сказав Наїм Аслам, головний ринковий аналітик Avatrade.

Читайте також: Ціни на нафту «в очікуванні» ядерних переговорів між США та Іраном

Brent та WTI впали приблизно на 2% у вівторок, знижуючись другу сесію поспіль, оскільки Вашингтон відновив непрямі переговори з Іраном про реанімацію ядерної угоди 2015 р. Водночас переговорникам ще потрібно буде вирішити ряд життєво важливих питань.

Нафта також опинилася під додатковим тиском через перспективи збільшення запасів сирої нафти у США. За оцінками галузевих аналітиків, за минулий тиждень вони могли зрости на 700 тис. бар.

Запаси нафти, бензину та дистилятів у США впали минулого тижня, про що свідчать дані Американського інституту нафти (API). Запаси сирої нафти скоротилися на 2 млн бар. при прогнозному зростанні на 400 тис. бар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-