Ціни на нафту «в очікуванні» ядерних переговорів між США та Іраном

Ціни на нафту «в очікуванні» ядерних переговорів між США та Іраном

Укрінформ
Ціни на нафту змінюються різноспрямовано у вівторок, 8 лютого, на тлі слабких ознак прогресу в ядерних переговорах між США та Іраном. Їхній позитивний результат може призвести до скасування санкцій США щодо іранської нафтової галузі.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $92,62 (-0,08%). Барель березневої нафти WTI торгувався по $91,35 (+0,03%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $92,69 і $91,32 відповідно.

Увага ринку спрямована на переговори Вашингтона і Тегерана щодо іранської ядерної програми, які будуть відновлені 8 лютого. Оптимізм інвесторів стосовно того, що сторони дійдуть згоди, яка дозволить Ірану офіційно відновити експорт нафти, зростає.

Раніше The Wall Street Journal повідомила, що адміністрація президента США Джо Байдена скасувала низку санкцій щодо цивільних атомних проектів в Ірані, намагаючись повернути Тегеран до дотримання умов Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо ядерної програми країни, прийнятого 2015 року.

У центрі уваги трейдерів, як і раніше, залишається ситуація навколо України. Напередодні Байден заявив за підсумками переговорів із канцлером ФРН Олафом Шольцем, що газопровід "Північний потік 2" не працюватиме, якщо Росія вторгнеться на територію України.

Читайте також: США і ЄС надіслали потужний сигнал щодо посилення енергетичної безпеки в Європі – Боррель

"На істотне "охолодження" нафтового ринку чекати не варто доти, доки ми не побачимо прориву у подоланні кризи навколо України або в переговорах щодо ядерної програми Ірану. Якщо ж і в одному, і в іншому випадку прорив відбудеться одночасно, на ринок чекає різкий спад", - зазначає засновник Vanda Insights у Сінгапурі Вандана Харі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-