Франція надасть €1,2 мільярда на проєкти розвитку в Україні

Франція надасть €1,2 мільярда на проєкти розвитку в Україні

Укрінформ
Французька Республіка надасть Україні €1,2 мільярда програмного фінансування, яке може бути використане на конкретні проєкти розвитку.

Як передає Укрінформ з посиланням на офіційний сайт глави держави, на цьому наголосив заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма.

«Сьогодні президент Франції оголосив нову програму фінансового співробітництва з Україною. Додатково до вже виділеної макрофінансової підтримки в 1,2 мільярда євро від Європейського Союзу французька сторона виділяє ще 1,2 мільярда євро програмного фінансування», – пояснив Шурма.

Читайте також: Україна і Франція підписали двосторонні документи

Зокрема, за словами заступника керівника Офісу глави держави, Міністерство економіки та фінансів Франції надасть уряду України 200 млн євро кредиту, а також фінансові гарантії на 1 млрд євро. Під ці гарантії наша держава зможе отримати кредити у французьких банках на пільгових умовах.

Як зазначив Шурма, ці кошти можуть бути спрямовані на конкретні проєкти розвитку, погоджені з французькою стороною.

«Напрямки, на які можуть бути використані ці кошти, будуть додатково погоджені з французькою стороною й передбачатимуть залучення французьких постачальників та підрядників», – розповів він.

Читайте також: Зеленський та Макрон обговорили економічне та інфраструктурне співробітництво

Крім того, підписані документи щодо фінансування та постачання в Україну електровозів компанії Alstom на суму 900 млн євро, постачання пожежно-рятувальної техніки й будівництва патрульних катерів для ДСНС, на що передбачене окреме фінансування, зазначив Шурма.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент Франції Еммануель Макрон перебуває в Україні з робочим візитом. Напередодні він був у Москві, провів перемовини з президентом Росії Володимиром Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-