Зеленський та Макрон обговорили економічне та інфраструктурне співробітництво

Зеленський та Макрон обговорили економічне та інфраструктурне співробітництво

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час перемовин з президентом Франції Еммануелем Макроном серед інших питань обговорили економічне та інфраструктурне співробітництво.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з французьким лідером, передає кореспондент Укрінформу.

Зеленський акцентував увагу, що важливим питанням перемовин стало залучення Франції до спільних економічних та насамперед інфраструктурних проєктів.

"Я ціную, що французька сторона бере активну участь у відновленні інфраструктури нашої держави, покращення життя наших громадян, перш за все на сході України. У спільній взаємодії нами реалізується важливий проєкт для очищення питної води в місті Маріуполь та реконструкції водоканалу в місті Попасна, що на Луганщині. Завдяки цим проєктам доступ до якісної питної води отримає пів мільйона маріупольців та понад один мільйон наших громадян на Луганщині", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський розраховує на саміт Нормандської четвірки

Він також зауважив, що під час перемовин із французьким лідером фіналізували домовленості та привели в практичну стадію реалізацію важливих проєктів, зокрема йдеться про постачання 130 локомотивів компанії Alstom на суму 900 мільйонів євро та постачання 370 одиниць пожежно-рятувальної техніки на 300 мільйонів євро.

Крім того, Зеленський розповів що у рамках співпраці реалізується проєкт з будівництва у місті Миколаїв патрульних катерів для державної прикордонної служби. Україна та Франція продовжують розвивати співробітництво з компанією Airbus щодо створення національного перевізника.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Президент Франції Еммануель Макрон перебуває в Україні з робочим візитом.

Напередодні він був у Москві, провів перемовини з президентом Росії Володимиром Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-