Укрзалізниця та Alstom фіналізували домовленості щодо закупівлі 130 електровозів

Укрзалізниця та Alstom фіналізували домовленості щодо закупівлі 130 електровозів

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» та компанія Alstom фіналізували домовленості щодо закупівлі 130 нових електровозів, підписавши відповідний протокол про співробітництво в присутності Президента України Володимира Зеленського та Президента Франції Еммануеля Макрона. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі АТ «Укрзалізниця».

Зазначається, що проєкт з придбання електровозів є частиною пакету макрофінансової підтримки Французької Республіки для України, яка, в тому числі включає цільове пільгове кредитування. Завдяки цьому наша держава найближчим часом зможе оновити парк вантажних електровозів.

«Підписана угода дозволить нам отримати вкрай необхідні електровози за найкращими можливими в сучасні турбулентні часи умовами. Використання українських компаній та спеціалістів під час побудови та обслуговування машин також принесе унікальний досвід в Україну», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Зокрема, протокол передбачає унікальні умови для поставок, зокрема надання фінансової позики на 14 років казначейством Франції та банківським консорціумом у розмірі 85% від вартості контракту. Авансовий платіж за поставку електровозів становить 15%.

У разі успішної реалізації намірів, українські залізничники зможуть отримати 130 нових електровозів, з них 50 електровозів, які працюють на змінному струмі і 80 двосистемних (які можуть працювати і на змінному і на постійному струмі).

Читайте також: В Україні від співпраці з Alstom очікують локалізації виробництва на рівні 35%

Як повідомляв Укрінформ, перемовини щодо цієї угоди почалися у 2018 році і завершились минулого року підписанням відповідної міжурядової угоди. Також 1 липня 2021 року був ухвалений закон «Про ратифікацію рамкової угоди між урядом України та урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки оновлення парку вантажних електровозів акціонерного товариства «Українська залізниця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-