Шмигаль із віцепрем'єром Словаччини обговорив нові напрямки співпраці у цифровізації

Шмигаль із віцепрем'єром Словаччини обговорив нові напрямки співпраці у цифровізації

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на полях третього Diia Summit у Києві обговорив співпрацю у сфері цифровізації із віцепрем'єр-міністром, міністром інвестицій, регіонального розвитку та інформатизації Словацької Республіки Веронікою Ремішовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Шмигаль підкреслив, що Україна стає одним із світових лідерів у цифровій сфері й для нас цікаві нові напрямки співробітництва зі Словаччиною у цій галузі.

«Наші науковці зацікавлені у взаємодії у сфері криптографічних технологій, оскільки наразі дуже велику увагу ми приділяємо кіберзахисту. Ми створили перший в Україні Національний координаційний центр кібербезпеки і щодня протидіємо кібернетичним атакам на українську цифрову інфраструктуру. Тож ми зацікавлені в подальшій взаємодії у цьому напрямку», — зазначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль і Вероніка Ремішова також обговорили розвиток транскордонного співробітництва у сфері діджиталізації публічних послуг у регіонах. На думку глави уряду, Україна й Словаччина могли б спільно реалізовувати такі проєкти, аби покращити доступ населенню до державних і соціальних сервісів.

Крім того, сторони торкнулися питання обміну студентами для вивчення досвіду у сфері цифрових технологій.

Читайте також: Канцлер Австрії анонсував зустріч зі Шмигалем на великому економічному форумі

Як повідомляв Укрінформ, на Diia Summit 8 лютого Мінцифри презентувало понад 10 нових цифрових послуг. Серед них - зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення в Дії, оновлений Дія.Підпис. Також було представлено спеціальний податковий режим для IT-індустрії Дія.City та інші цифрові проєкти й ініціативи.

Участь у заході взяли Президент України Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-