Міністр економіки Німеччини хоче мінімізувати залежність від російського газу

Міністр економіки Німеччини хоче мінімізувати залежність від російського газу

Укрінформ
Міністр економіки ФРН Роберт Габек вважає за доцільне мінімізувати залежність від російського газу.

Про це він заявив в інтерв’ю газетам медіахолдингу Funke-Mediengruppe, передає Укрінформ.

За словами міністра, у зв’язку з кризою в Україні є нагальна потреба діяти, не зволікаючи, та диверсифікувати постачання газу.

«Геополітична ситуація також змушує нас створювати інші можливості для імпорту та диверсифікувати постачання, в тому числі й інфраструктурні. Це політика безпеки. Ми повинні діяти в цьому питанні й краще себе захистити. Якщо ми цього не зробимо, ми станемо пішаком», – цитує Габека, зокрема, видання WAZ.

Читайте також: У Німеччині зрозуміли, що у Nord Stream 2 є велика політична складова - посол

Один із лідерів партії «Зелених» попередив про наслідки введення в експлуатацію газопроводу «Північний потік-2», який наразі проходить процес сертифікації в Федеральному агентстві з мереж. За його словами, з геополітичної точки зору «Північний потік-2» не тільки посилює залежність від російського газу, але й ... збільшує потребу в диверсифікації постачання газу.

Розвиток подій останніми тижнями і конфлікт на сході України «посилили нашу стурбованість тим, що Росія також використовуватиме свої поставки газу проти німецьких інтересів», - додав політик.

Читайте також: Не запускати Nord Stream 2: Шмигаль і Моравецький спільно апелювали до Німеччини

Він підкреслив, що якщо Росія атакує Україну, потрібно буде вжити всіх можливих санкцій, змусити Москву заплатити високу ціну та примусити її піти геть з України. При цьому Габек відмовився говорити про те, які конкретні санкції можуть бути запроваджені, включаючи, зупинку газогону, пославшись на те, що обговорювати це відкрито є контрпродуктивним, адже ситуація наразі є вибухонебезпечною і метою є деескалація.

Німеччина наразі отримує понад 50% газу з Росії. «Зелені», які зараз входять до урядової коаліції, завжди критично ставилися до російського проєкту газопроводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-