Прем’єри України та Азербайджану обговорили реалізацію транспортного коридору ГУАМ

Прем’єри України та Азербайджану обговорили реалізацію транспортного коридору ГУАМ

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Прем’єр-міністр Азербайджану Алі Асадов з нагоди 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин провели телефонну розмову.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, Шмигаль підкреслив, що за ці роки залишилися незмінними дружба, повага та взаємодопомога між двома країнами.

«Ми розглядаємо організацію ГУАМ як один із важливих майданчиків нашої співпраці. Наші країни можуть проявити тут лідерський потенціал. Тож ми розраховуємо на плідну роботу, зокрема в контексті реалізації проєкту «Транспортного коридору ГУАМ». Ми могли б розвинути проєкт з точки зору доставки і транзиту вантажів за маршрутом «Європа – Кавказ – Азія» як залізничним, так і морським транспортом», — сказав він.

Шмигаль запропонував провести підготовче засідання ГУАМ у Баку на рівні прем’єр-міністрів.

«Нещодавній візит Президента Ільхама Алієва в Київ дав додатковий імпульс для зміцнення стратегічного партнерства та активізації співробітництва між нашими країнами. Уряд України спільно з профільними центральними органами влади вже розпочали реалізацію домовленостей між Президентами», — відзначив він. Глава українського уряду нагадав про те, що Президенти України й Азербайджану обговорювали можливість проведення наступного засідання ГУАМ на рівні глав держав у Києві наприкінці цього року.

Шмигаль підкреслив, що Україна й Азербайджан підтримують і продовжать підтримувати суверенітет і територіальну цілісність одна одної.

Він запросив Алі Асадова відвідати Україну, зокрема в листопаді цього року, коли відбуватимуться пам’ятні заходи у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору.

Читайте також: Азербайджан зацікавлений в імпорті з України зернових та олійних культур

Прем’єр-міністр Азербайджану зі свого боку подякував за запрошення й підкреслив, що вони з повагою ставляться до історії України та українського народу.

Як повідомлялося, Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв 14 січня перебував в Україні з робочим візитом. Президенти України та Азербайджану Володимир Зеленський та Ільхам Алієв 25 січня телефоном обговорили актуальні питання порядку денного в контексті розвитку конкретних проєктів українсько-азербайджанської співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-