Азербайджан зацікавлений в імпорті з України зернових та олійних культур

Азербайджан зацікавлений в імпорті з України зернових та олійних культур

Укрінформ
Азербайджанська Республіка зацікавлена у налагодженні поставок з України зернових та олійних культур, а також налагодженні відповідної логістики та інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що наразі Азербайджан імпортує з України переважно кукурудзу, сою та соєвий шріт.

Можливості для розширення українського експорту обговорювались під час зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тараса Дзьоби із делегацією Азербайджанської Республіки. На зустрічі були присутні представники азербайджанського бізнесу, зокрема, представники холдингів та зернових компаній «Agro Dairy», «Azersun», «Kraun-Co».

За результатами зустрічі Українська сторона висловила готовність надавати необхідну підтримку іноземним партнерам для посилення співпраці та забезпечення продовольчої безпеки.

«Україна є надійним партнером та гарантом світової продовольчої безпеки, докладає всіх зусиль для виконання своїх міжнародних зобов’язань», - наголосив Дзьоба.

У Мінагрополітики зауважують, що рекордний урожай зернових є запорукою наповнення ВВП країни та постачання продукції АПК на зовнішні ринки.

У міністерстві нагадують, що 9 грудня 2021 року перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький провів зустріч із делегацією Азербайджанської Республіки. До зустрічі також були залучені представники бізнесу.

Так, від Української сторони до зустрічі долучились представники холдингів та компаній: «Нібулон», «Бунге Україна», «COFCO Agri Resources Ukraine», «МХП» тощо. Від Азербайджанської сторони були присутні представники холдингів «Azersun» та «Karat», ТОВ «Agro Dairy», ТОВ «Food City», ТОВ «Aghsu Agropark», ТОВ «Craun-Co», ТОВ «SEBA».

Читайте також: Товарообіг з Азербайджаном сягнув рекордних за сім років показників – Зеленський

Під час зустрічі сторони обговорили можливості і перспективи співробітництва між Україною та Азербайджанською Республікою в аграрному секторі, зокрема, питання двосторонньої торгівлі аграрною продукцією.

Як повідомлялося, міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко 14 січня 2022 року та міністр економіки Азербайджанської Республіки Мікаїл Джаббаров підписали меморандум про співпрацю у аграрній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-