Україна вже експортувала майже 17 мільйонів тонн пшениці

Україна вже експортувала майже 17 мільйонів тонн пшениці

Укрінформ
Згідно з даними Державної митної служби, з липня 2021 року по січень 2022-го Україна експортувала майже 17 млн т пшениці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.  

Зазначається, що вже експортовано 11 млн т продовольчої пшениці та 5,6 млн т фуражної. Прогнозоване очікування залишку до експорту складає 8,2 млн т, з них близько 2 млн т – це продовольча пшениця, 6,2 млн т – фуражна пшениця.

За попередніми розрахунками Мінагрополітики, загальний валовий збір по зерну становитиме 83,8 млн т, пшениці 32,1 млн т і 40 млн т кукурудзи.

Читайте також: Україна четвертий рік поспіль оновила рекорд аграрного експорту

«На сьогодні спостерігається деяке зниження темпів експорту зернових культур. Тому жодних ризиків стосовно надмірного експорту пшениці немає. Саме збереження балансу і стабільності на зерновому ринку, а також вирішення спірних моментів є важливим завданням для нас», – зауважив заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020/2021 маркетинговому році Україна експортувала 44,628 млн т зернових та зернобобових.

Україна у 2021 році отримала рекордний урожай – лише ранніх зернових було зібрано 46 млн т. Вперше в історії зібрано 33 млн т пшениці, що на 26% більше, ніж попереднього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-