Прем’єри України й Нідерландів домовилися організувати бізнес-місії для інвесторів

Прем’єри України й Нідерландів домовилися організувати бізнес-місії для інвесторів

Фото
Укрінформ
Україна й Нідерланди домовилися організувати бізнес-місії для інвесторів.

Про це йшлося на зустрічі прем’єр-міністрів України та Королівства Нідерланди Дениса Шмигаля й Марка Рютте у Києві, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Бізнес-місії можна було б організувати на базі посольств за участю урядовців. Зі свого боку ми організуємо таку ж бізнес-місію в Королівство Нідерланди, щоб знайти точки дотику в цікавих для обох сторін напрямах», — сказав Шмигаль, відзначивши, що до таких зустрічей можуть бути залучені представники профільних міністерств.

Рютте, своєю чергою, зазначив, що Королівство Нідерланди, як одна з найбільших країн-інвесторів, готове й надалі співпрацювати та підтримувати Україну.

Денис Шмигаль зауважив, що обсяг нідерландських інвестицій в Україну станом на 1 жовтня 2021 року склав понад 11 млрд доларів.

«Нідерланди є важливим торговельно-економічним партнером України та одним із найбільших інвесторів в українську економіку. Впевнений, що завдяки спільній роботі обсяг цих інвестицій може значно зрости. Це стосується не лише традиційних сфер співробітництва, але й новітніх галузей співпраці, таких як меліорація, видобуток та машинобудування», — зазначив глава українського уряду.

Прем’єр-міністр України подякував Нідерландам за послідовну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Він підкреслив, що Україна цінує принципову позицію Нідерландів щодо засудження агресії Росії.

Читайте також: Шмигаль обговорив із Моравецьким подальшу співпрацю у сфері зберігання газу

Як зазначив Шмигаль, Україна шукає підтримки в розвитку Збройних сил та співпраці в оборонній сфері, тож подякував Королівству Нідерланди за підтримку рішення про виділення 31 млн євро на поточні потреби ЗСУ в межах Європейського фонду миру.

Серед іншого глави урядів обговорили розслідування справи MH17. Шмигаль наголосив, що Україна підтверджує вжиття усіх необхідних заходів для належного розгляду позовів проти Росії у ЄСПЛ. Україна також повністю підтримує позицію Нідерландів щодо необхідності вшанування і увічнення пам’яті жертв катастрофи.

Як повідомляв Укрінформ, Рютте 2 лютого перебуває в Україні з робочим візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-