ВВП України у 2021 році зріс більше ніж на 3% - Шмигаль

ВВП України у 2021 році зріс більше ніж на 3% - Шмигаль

Укрінформ
Завдяки злагодженим діям влади й підтримці міжнародних партнерів економіка України почала відновлюватися після коронакризи, і про це свідчить понад 3% зростання ВВП у 2021 році й рекордний ВВП у понад 195 млрд доларів.

На цьому Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив під час щорічної зустрічі компаній-членів Американської торговельної палати в Україні, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал. 

«Маємо абсолютне перевиконання бюджету за минулий рік, при цьому навантаження на бізнес у відсотковому співвідношенні падає рік у рік. Маємо зростання реальних доходів населення на 6%», — сказав Шмигаль та додав, що середня заробітна плата в Україні в грудні 2021 року досягла майже 600 доларів.

Прем’єр-міністр відзначив також зліт ІТ-сектору.

«Приріст до 5 млрд доларів у 2020 році та 7 млрд доларів — у 2021 році. Сьогодні український ІТ-сервіс стає одним із головних гравців на ІТ-мапі Європи», - сказа він.

Читайте також: У січні вплив агресії РФ на економіку України став помітніший - Шмигаль

Будівельна галузь, за словами глави уряду, зросла майже на 6%. Він підкреслив, що держава активно розвиватиме цей напрямок далі через програми доступного іпотечного кредитування та реалізацію великої кількості інфраструктурних проєктів.

Також Прем’єр-міністр відзначив рекордні показники експорту — 68 млрд доларів (зростання майже на 40%).

Шмигаль додав, що держава надалі працюватиме над покращенням інвестиційного клімату, щоб бізнесу ставало в Україні простіше й комфортніше. Він вважає, що підтримка міжнародних партнерів України є надзвичайно важливою та безпрецедентною нині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-