У бюджеті передбачені гроші для виплати 500 гривень за бустерне щеплення - Мінфін

У бюджеті передбачені гроші для виплати 500 гривень за бустерне щеплення - Мінфін

Укрінформ
У державному бюджеті України на 2022 рік закладено достатньо коштів для виплати за програмою "Є-підтримка" 500 гривень громадянам, які вакцинувалися третьою, бустерною дозою від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство фінансів України.

"На програму "Є-підтримка" у держбюджеті на 2022 рік закладено 3 млрд грн. Цих коштів достатньо для виплати 500 грн громадянам, які вакцинувалися третьою, бустерною дозою і зробили заявку на отримання коштів", - ідеться в повідомленні.

У міністерстві наголосили, що розповсюджені в деяких засобах масової інформації дані про нестачу коштів для виплат за програмою "Є-підтримка" є маніпуляцією та не відповідають дійсності.

Читайте також: У «Дії» з'явилися COVID-сертифікати для щеплених бустером

"Зараз коштів у державному бюджеті достатньо для таких виплат, і їх отримають абсолютно всі, хто отримав третю, бустерну дозу та має відповідний сертифікат у мобільному застосунку "Дія", - підкреслили у відомстві.

У разі потреби та більшої кількості заявок Міністерство фінансів буде ініціювати зміни до держбюжету-2022.

Читайте також: В Україні зробили понад 30 мільйонів щеплень проти коронавірусу

У Мінфіні відзначили, що кошти для цього є. Так, лише за січень поточного року виконання бюджету становить плюс 9 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, ініційована Президентом Володимиром Зеленським та створена для підтримки бізнесу під час карантину програма "Є-підтримка" офіційно запрацювала в Україні з 19 грудня. Програма передбачає виплату тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19.

Кошти може отримати кожен громадянин України, котрий досяг 18 років і має в застосунку "Дія" зелений COVID-сертифікат про вакцинацію.

У січні Президент оголосив, що громадяни, які щепилися третьої дозою вакцини проти COVID-19, зможуть згодом отримати по 500 грн у межах державної програми "Єпідтримка".

1 лютого “Дії” з’явився COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-