У «Дії» з'явилися COVID-сертифікати для щеплених бустером

У «Дії» з'явилися COVID-сертифікати для щеплених бустером

Укрінформ
У  «Дії» з’явився COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

“Відсьогодні усі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19, можуть завантажити новий COVID-сертифікат. Міністерство охорони здоров’я разом з Міністерством цифрової трансформації запустило технічний функціонал для нових цифрових документів про щеплення”, - ідеться в повідомленні.

Щоб отримати сертифікат, достатньо надіслати запит на порталі чи в застосунку “Дія”. Зробити це можна в перший день введення дози вакцини проти COVID-19, щойно медики введуть дані про вакцинацію до Електронної системи охорони здоров’я.

Читайте також: Бустерну дозу отримали майже 50 тисяч киян - КМДА

“Як і обіцяли, всі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19 можуть завантажити новий COVID-сертифікат. Наразі понад 350 тисяч українців посилили свій захист та вже отримали бустерну дозу антиковідної вакцини. Принаймні 1 дозою вже вакциновано половина дорослого населення. Більше 47% отримали повний базовий курс вакцинації, а саме 2 дози. Збільшення відсотку вакцинованих українців, дозволить нам з більшою впевненістю дивитися у майбутнє”, - заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Новим цифровим документом можна користуватися як всередині країни під час введення карантинних обмежень, так і за кордоном.

Український COVID-сертифікат після бустерної дози буде чинним в Україні з дня вакцинації, а в країнах, які входять до Довірчої мережі, — з 14-го дня від дати щеплення.

Сертифікат генерується за умови будь-якої з дозволених схем поєднання вакцин, визнаних в Україні. Для бустерної дози рекомендовано надавати перевагу м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty.

Читайте також: Коли краще отримати бустерну дозу COVID-вакцини – рекомендації МОЗ

Окрім COVID-сертифіката, українці, які отримали бустер, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Документ видається за місцем щеплення чи в сімейного лікаря та буде чинний 270 днів.

Два тижні тому уряд України, вслід за рішенням Євросоюзу, скоротив термін дії “зелених” сертифікатів до 270 днів. Щоб новий термін сертифіката відображався у "Дії", слід згенерувати свій документ повторно.

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ про бустерну дозу для всіх українців від 18 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-