Бустерну дозу отримали майже 50 тисяч киян - КМДА

Бустерну дозу отримали майже 50 тисяч киян - КМДА

Укрінформ
У Києві вакцинувалися бустерною дозою вакцини проти COVID-19 близько 50 тисяч осіб.

Про це повідомила в інтерв’ю Укрінформу заступниця голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Кияни досить активно ідуть вакцинуватися бустерною дозою. Наразі близько 50 тисяч мешканців Києва щепилися третьою дозою. Ми сподіваємося, що найближчим часом їх стане ще більше», - зазначила вона.

Старостенко нагадала, що на вакцинацію можна записатися або через застосунок Helsi, або звернувшись до сімейного лікаря, який направить у відповідний пункт щеплення, або можна прийти й одразу отримати свою бустерну дозу.

«У нас сьогодні багато пунктів щеплення працює при торгово-розважальних центрах. Це зручно, бо можна поєднати приємне з корисним — скупитися і заодно щепитися третьою дозою. А хто ще не вакцинувався першою і другою, це теж можна зробити», - зазначила заступниця голови КМДА.

За її даними, загалом у Києві нині діє 166 пунктів вакцинації.

Читайте також: COVID-щеплення в Україні зробили понад 15,3 мільйона людей

При цьому вона поінформувала, що двома дозами у столиці щеплено приблизно 75% дорослого населення.

«Це найкращий показник порівняно з усіма іншими регіонами України. Тому ми сподіваємося, що це дозволить киянам менш болісно пережити нову хвилю епідемії. Наразі ми бачимо, що у нас є пацієнти, котрі хворіють на Омікрон, але залишаються й ті, хто ще хворіє на штам Дельта, який має більше ускладнень і важче протікає. Тому дуже важливо усім максимально берегти себе, дотримуватися карантинних обмежень і вакцинуватися», - наголосила Старостенко.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 29 січня в Україні підтверджено 4 017 961 випадок COVID-19, з них за останню добу – 37 351.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-