Шмигаль назвав один з найважливіших напрямків переговорів із ЄС

Шмигаль назвав один з найважливіших напрямків переговорів із ЄС

Укрінформ
Український уряд визначає розвиток водневої енергетики як один із найважливіших напрямків у переговорах із Європейським Союзом.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми налаштовані на розвиток водневих технологій, на створення водневої екосистеми. Це один із найважливіших напрямків у переговорах із Європейським Союзом", - сказав Шмигаль.

За його словами, це не лише сприятиме "зеленому переходу", а й забезпечить інвестиції у трансформацію енергосистеми України.

Читайте також: Трансформація вугільних регіонів має базуватися на соціально прийнятних підходах - Мінрегіон

Шмигаль також нагадав, що цього року стартують пілотні проєкти трансформації вугільних регіонів у Червонограді та Мирнограді.

Очільник уряду наголосив, що вугільна галузь не може залишатися у "такому занедбаному стані, до якого вона була доведена протягом десятиліть".

Прем'єр-міністр зазначив, що уряд наразі працює по трьох основних напрямах реформування галузі: зарядка лав для перспективних шахт; пошук інвесторів у видобуток та трансформація вугільних регіонів.

Як повідомлялося, Європейський Союз зацікавлений у розширенні співробітництва з Україною в напрямку виробництва та транспортуванні водню, а також інтеграції України до водневого ринку ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-