Україна має мету повністю забезпечувати себе газом до 2030 року - Шмигаль

Україна має мету повністю забезпечувати себе газом до 2030 року - Шмигаль

Укрінформ
Довгостроковою метою українського уряду є повне забезпечення потреби України у газі за рахунок власного видобутку до 2030 року.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша довгострокова мета, яка закріплена у Національній економічній стратегії до 2030 року, - це забезпечення 100% потреби України в природному газі за рахунок власного видобутку", - сказав Шмигаль.

За його словами, з метою нарощення видобутку "блакитного палива" Україна розвиває державно-приватне партнерство. Так, уже підписано 11 угод про розподіл продукції, які принесуть понад 10 млрд доларів інвестицій у початкову інфраструктуру для видобутку газу.

Читайте також: Нафтогаз планує видобути 3,3 мільярда кубів газу в І кварталі

Крім того, продовжується наведення ладу із спецдозволами на користування надрами. Наразі надання таких дозволів відбувається за принципом прозорості. Шмигаль очікує, що цього року Нафтогаз переломить тренд на падіння видобутку газу.

Як повідомлялося, АТ "Укргазвидобування" розраховує на збільшення видобутку природного газу на 50% упродовж п'яти років завдяки укладанню контрактів зі збільшення видобутку (Product Enhancement Contracts; РЕС).

"Укргазвидобування" торік видобуло 13,67 млрд кубометрів газу, що на 3,97% менше порівняно із 2020 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-