Нафтогаз планує видобути 3,3 мільярда кубів газу в І кварталі

Нафтогаз планує видобути 3,3 мільярда кубів газу в І кварталі

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" у першому кварталі планує видобути 3,3 млрд кубометрів газу. 

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі у нас в газосховищах близько 11,5 млрд кубометрів. За рахунок власного видобутку Нафтогаз планує отримати ще близько 3,3 млрд кубометрів газу в першому кварталі", - сказав прем'єр.

Крім того, ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) працює над створенням альтернативних гарантованих потужностей для імпорту газу. Так, уже було досягнуто домовленості про продовження гарантованих потужностей для імпорту газу з Угорщини до 30 вересня цього року, що збільшує можливості для закачування газу на наступний опалювальний сезон.

За словами Шмигаля, з початку року Україна збільшила потужності для імпорту газу майже на 30% - 35 млн кубометрів на добу.

Прем'єр-міністр також нагадав, що, попри енергетичні виклики, уряд зміг захистити населення від різкого підвищення тарифів на тепло, гарячу воду та електроенергію. Крім того, на сьогодні немає заборгованості з виплати субсидій для населення.

Читайте також: Виробники соціальних продтоварів закупили 14,2 мільйона кубів газу за пільговими цінами

Шмигаль зауважив, що бізнес також отримав підтримку в купівлі енергоресурсів: наразі реалізовано майже 15 млн кубометрів газу з обмеженою націнкою для виробників соціально важливих продовольчих товарів. При цьому середньозважена ціна палива становила 10-18 грн за 1 кубометр.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогогаз України" у разі потреби забезпечувати безпеку постачання газу буде імпортувати "блакитне паливо" у лютому.

Відбір газу із ПСГ розпочався 7 жовтня 2021 року через похолодання та збільшення споживання у приватних будинках. Перед початком відбору в сховищах було майже 18,9 млрд кубометрів газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-