Україна розраховує на підписання угоди про оцінку відповідності до кінця року - Шмигаль

Україна розраховує на підписання угоди про оцінку відповідності до кінця року - Шмигаль

Укрінформ
Україна розраховує на підписання до кінця 2022 року Угоди про оцінку відповідності та прийняття промислової продукції (ACAA).

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливою є взаємодія сторін у межах попередньої оцінки та регулярний перегляд виконання наданих Україні рекомендацій, що дає підставу сподіватися на укладення угоди про АСАА до кінця 2022 року. Також ми очікуємо на приєднання України до спільної транзитної процедури ЄС/ЄАВТ у поточному році», - сказав Шмигаль.

За його словами, пріоритетом для уряду залишається робота у напрямку євроінтеграції найкращих практик у межах так званих п'яти безвізів: митного, авіаційного, цифрового, енергетичного та промислового.

Прем'єр-міністр додав, що Україна налаштована на подальшу активну взаємодію з Євросоюзом у межах Європейського зеленого курсу, стратегічного партнерства, у сфері критичної сировини, питаннях кібербезпеки. Серед головних завдань у траспортній сфері є укладення угоди з ЄС щодо лібералізацію міжнародних автомобільних транзитних вантажних перевезень.

"Ми розраховуємо на спільне з Європейським Союзом довгострокове бачення енергетичної безпеки, а також на інтеграцію української енергосистеми в європейську мережу операторів системи передачі енергії», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Кабмін цьогоріч планує внести до Ради 92 євроінтеграційні документи

Крім того, наголосив він, Україна зацікавлена в інтеграції учасників платіжного ринку у так званий єдиний європейський платіжний простір.

«Євроінтеграція для України – це цивілізаційний вибір. Ні в кого немає сумніву. Ми кожного дня відстоюємо у складних умовах російської агресії і водночас практично застосовуємо інструмент, який дозволяє імплементувати найкращі європейські правила та практики», - сказав Шмигаль.

Як повідомила раніше віцепрем‘єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, Україна вже на 61 відсоток виконала Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-