Рада ухвалила закон про внесення змін до процедури публічних закупівель

Рада ухвалила закон про внесення змін до процедури публічних закупівель

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проєкт закону №6273 про внесення змін до розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" щодо особливостей застосування переговорної процедури закупівлі.

За відповідний документ проголосували 243 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, документ вносить зміни до розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення», що передбачають застосування переговорної процедури закупівлі під час закупівлі робіт, необхідних для забезпечення будівництва третьої черги Дністровської ГАЕС у складі 5, 6 та 7 гідроагрегатів.

Також це стосується реконструкції або послуг з ремонту КС «Диканька», «Долина-2», «Бердичів», «Красилів», «Комарно», «Ужгород», «Богородчани», «Олександрівка», «Машівка», «Більче-Волиця», ДКС «Богородчани» та інших, які передбачають ремонти із заміною існуючих газотурбінних двигунів на більш сучасні.

Читайте також: Кібератака на Prozorro Infobox не вплинула на роботу системи закупівель

Очікується, що реалізація законопроєкту сприятиме підвищенню рівня енергетичної безпеки України, збільшенню завантаження стратегічних українських виробників, а також допоможе збільшити надходження до бюджету. Крім того, залучення обладнання вітчизняних виробників позитивно відобразиться на зниженні вартості експлуатації та тарифів для споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-