Кібератака на Prozorro Infobox не вплинула на роботу системи закупівель

Кібератака на Prozorro Infobox не вплинула на роботу системи закупівель

Укрінформ
Кібератака на форум Prozorro Infobox, скоєна о 8 ранку 17 січня 2022, не вплинула на роботу інформаційного ресурсу та систему закупівель Prozorro.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Зазначається, що 17 січня 2022 року о 8 ранку на сторінці форуму Prozorro Infobox з’явилося повідомлення, аналогічне тим, що були використані під час кібератаки на інші державні сайти 14 січня. Наразі сторінка форуму вимкнена, а фахівці проводять розслідування та працюють над оперативним відновленням роботи форуму.

Форум Prozorro Infobox – є окремою системою, яка не пов'язана із системою закупівель Prozorro. За наявною інформацією Держспецзв'язку ані інформаційний ресурс Prozorro Infobox, ані сам портал Prozorro не постраждали. Система публічних закупівель працює у штатному режимі.

У службі наголошують, що у разі підозри чи виявлення ознак атаки потрібно невідкладно звертатися до Держспецзв'язку. Фахівці урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події CERT-UA у режимі 24/7 оперативно реагують на повідомлення та допомагають зупинити атаки. Зокрема, вони аналізують логфайли для того, щоб зрозуміти весь ланцюжок реалізації атаки, збирають цифрові докази, а також допомагають якомога швидше відновити роботу вебресурсів.

Читайте також: Хакери атакували близько 70 сайтів органів влади - Держспецзв'язку

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 13 на 14 січня 2022 року хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, йдеться про сайти Міносвіти, МЗС, Мінмолодьспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства.

За інформацією СБУ, загалом було атаковано понад 70 державних вебсайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання. Контент сайтів при цьому змінено не було, а витоку персональних даних не відбулося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-