У разі вторгнення РФ в Україну енергетична криза зачепить і Азію - посол

У разі вторгнення РФ в Україну енергетична криза зачепить і Азію - посол

Укрінформ
Енергетичну кризу, яка може виникнути в Європі внаслідок можливого російського вторгнення в Україну, відчує і низка країн Азії.

Про це заявив заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський на конференції Клубу іноземних кореспондентів Японії (FCCJ, повідомляє Укрінформ із посиланням на Nikkei Asia.

«Коли є енергетична криза в Європі, це означає, що ми одночасно маємо енергетичну кризу в Азії. Тому якщо у Європі відчують потребу купувати більше газу, то вони прийдуть до Катару і попросять більше газу. І Катар обиратиме, куди постачати газ: до Європи чи до Азії», - сказав дипломат.

За його словами, у разі виникнення у Європі проблем в енергетиці вони відчуватимуться далеко за її межами.

Читайте також: Експерти презентували дослідження про політичну агресію Росії в ОРДЛО

Посол також наголосив, що українська армія не збирається ні на кого нападати, Київ відданий мирному врегулюванню ситуації на сході України через Мінський процес.

«Ми не боїмося. Абсолютно. Коли ти розмовляєш з людьми в Києві, говориш з людьми в Харкові, в інших містах України, - вони не бояться. Зараз ми готуємося до територіальної оборони», - сказав він.

За словами Корсунського, українці й наша армія дуже добре підготовлені, аби дати відсіч ворогу.

Водночас він заявив, що Україна прагне дипломатичного вирішення напруженості у відносинах з РФ.

Посол також наголосив: «Якщо дозволити Росії силою рухатися вперед, то ми побачимо ще багато таких прикладів в інших частинах світу».

Як повідомляв Укрінформ, уряд Японії підвищив рівень небезпеки по всій території України до третього і не рекомендує своїм громадянам відвідувати країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-