Рада розблокувала підписання закону щодо роботи організацій колективного управління

Рада розблокувала підписання закону щодо роботи організацій колективного управління

Укрінформ
Народні депутати відхилили проєкт постанови про скасування рішення Верховної Ради щодо ухвалення закону "Про внесення змін до Закону України "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав" щодо забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління" (№5572).

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідний проєкт постанови набрав 18 голосів парламентаріїв за мінімально необхідних 226.

Відтепер Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук може підписати документ та направити його на підпис Президенту України Володимиру Зеленському.

Автор відхиленого проєкту, позафракційний народний депутат Людмила Буймістер у пояснювальній записці аргументувала необхідність скасування рішення ВР щодо ухвалення цього закону тим, що це начебто відбулося з грубими порушеннями вимог Регламенту ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав" щодо забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління" 15 грудня 2021 року.

Читайте також: Об'єднання відомих авторів і музикантів захищатиме авторські права в Україні

Документ передбачає розблокування роботи організацій колективного управління, надавши можливість тим із них, що наразі внесені до Реєстру організацій колективного управління, здійснювати добровільне колективне управління майновими правами правовласників, щодо яких належні організації колективного управління мають право здійснювати управління, шляхом укладання договору з користувачами на умовах тарифу. Передбачається, що ці умови визначатимуться організацією колективного управління для таких договорів без застосування порядку встановлення тарифів щодо творів, включених до каталогу цієї організації, але не довше ніж 60 днів з дня публікації на офіційному вебсайті установи оголошення про встановлення тарифу у відповідній сфері за результатами узгодження шляхом переговорів або визначеного судом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-