Індустріальні парки можуть принести Україні понад $2,5 мільярда інвестицій - Шмигаль

Індустріальні парки можуть принести Україні понад $2,5 мільярда інвестицій - Шмигаль

Укрінформ
В Україні нарешті запрацюють індустріальні парки - у найближчі три роки держава допоможе облаштувати інфраструктуру для 25 індустріальних парків, завдяки яким наша держава може отримати від 2,5 млрд доларів додаткових інвестицій.

Як передає Укрінформ, це відзначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, підбиваючи економічні підсумки тижня у Фейсбуці.

"Цього тижня затвердили необхідні документи, зокрема порядок включення до реєстру індустріальних парків, а також порядок його ведення. Процедура включення буде проходити максимально швидко та бізнес-орієнтовано. У найближчі три роки держава допоможе облаштувати інфраструктуру для 25 індустріальних парків", - зауважив глава уряду.

За прогнозами урядових експертів та незалежних аналітиків, завдяки розвитку індустріальних парків Україна може отримати від 2,5 млрд доларів додаткових інвестицій, додав прем'єр. "Індустріальні парки стали ефективними точками зростання для економік Польщі, Чехії, Туреччини, Південної Кореї, і ми плануємо використовувати найкращий досвід цих країн, аби вони запрацювали і в Україні", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Індустріальні парки мають запрацювати у кожній області вже цьогоріч — Шмигаль

Як повідомлялось, Кабінет Міністрів 19 січня затвердив Порядок розгляду документів про включення індустріального (промислового) парку до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Президент України Володимир Зеленський у жовтні 2021 року підписав закон про внесення змін до Закону «Про індустріальні парки». Документ запроваджує фінансові, інфраструктурні та інституційні стимули для інвесторів в індустріальні парки.

Станом на грудень в Україні було зареєстровано 52 індустріальних парки, із яких працює лише 10.

У 2022 році передбачено 400 млн грн на співфінансування будівництва інфраструктури для індустріальних парків.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-