Новини про агресію РФ впливають на вартість українських активів та посилюють девальвацію – НБУ

Новини про агресію РФ впливають на вартість українських активів та посилюють девальвацію – НБУ

Укрінформ
Нагнітання інформаційного фону навколо потенційної військової агресії веде до падіння вартості українських активів та посилення девальваційного тиску. 

Про це на брифінгу сказав голова Національного банку Кирило Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нагнітання інформаційного фону навколо потенційної військової агресії позначається на падінні вартості українських активів та посиленні девальваційного тиску. Тривале збереження геополітичного напруження може вкрай негативно вплинути на очікування населення, бізнесу та інвесторів. Також воно буде значною перешкодою для інвестицій в економіку та ускладнюватиме залучення зовнішнього фінансування", - сказав Шевченко.

Читайте також: Нацбанк підвищив облікову ставку до 10%

Він зазначив, що у разі загострення геополітичних ризиків Нацбанк буде готовий до посилення монетарної політики. При цьому вагомим ризиком залишається й подальше розгортання світового інфляційного сплеску, у тому числі через збереження високих цін на енергоносії та продовольство.

Читайте також: Україна залучатиме іноземні інвестиції в енергетику - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, за тиждень обмінний курс гривні до долара на міжбанківському ринку знизився на 2,2%, перевищивши показник 28 гривень за 1 долар США, за рахунок значного переважання попиту над пропозицією. Про це 18 січня написав голова Ради Національного банку Богдан Данилишин у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-