Україна залучатиме іноземні інвестиції в енергетику - Шмигаль

Україна залучатиме іноземні інвестиції в енергетику - Шмигаль

Укрінформ
Україна планує залучати іноземні інвестиції в енергетику задля досягнення цілей енергонезалежності та декарбонізації.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн дискусії «Реформи задля інвестицій в Україну», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжимо гармонізацію українського законодавства із законодавством ЄС в енергетичній сфері. Серед ключових завдань - посилення енергетичної безпеки України, збільшення інвестиційної привабливості енергетичної галузі й залучення іноземних інвестицій", - сказав Шмигаль.

За його словами, інвестиції будуть залучатися для досягнення цілей енергонезалежності, декарбонізації і "чистої" енергетики.

Шмигаль наголосив, що Україна синхронізуватиме політику із європейським "Зеленим курсом" шляхом виконання взятих на себе кліматичних зобов'язань.

Очільник уряду також нагадав, що цього року розпочинається програма "Велика термомодернізація", яка дозволить утеплити тисячі багатоповерхових будинків та соціальних об'єктів і зменшити витрати енергоресурсів.

"Це буде суттєвим "бустером" для економіки, адже до цієї програми буде так само залучений і бізнес, і ми дамо можливість більш активно розвивати нашу економіку й виробництво", - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Енергосистема України працює стабільно - Галущенко

Як повідомлялося, у листопаді 2021 року Україна приєдналася до ініціативи Net Zero World, що дасть змогу отримати доступ до розробок Міністерства енергетики США для можливої реалізації пілотних проєктів з декарбонізації.

Більше 40 країн, серед яких і Україна, на кліматичній конференції COP26 у Глазго погодилися поступово відмовитися від використання викопного вугілля. Великі країни-споживачі вугілля, серед яких Канада, Польща, Україна та В’єтнам, поступово припинятимуть використання цього палива для виробництва електроенергії. Багатші та більші країни планують зробити це у 2030-их роках, а інші – у 2040-их.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-