Зеленський сказав, чого чекає від конференції з реформ у Швейцарії

Зеленський сказав, чого чекає від конференції з реформ у Швейцарії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський сподівається, що липнева Конференція з питань реформ, яка відбудеться у Швейцарії, стане переходом до нової філософії підтримки змін в Україні і покаже Україну нових можливостей.

Про це він заявив у відеозверненні під час онлайн-обговорення "Реформи задля інвестицій в Україну", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Здійснені за останні роки реформи запустили процес глибокої трансформації України, який ми прагнемо далі розвивати. Тому дуже важливо, щоб конференція в Лугано ознаменувала перехід до нової філософії підтримки змін в Україні, підтримки системної трансформації”, - сказав Зеленський.

За його словами, наразі над підготовкою конференції активно працюють урядові команди обох країн.

“Конференція в Лугано продемонструє учасникам іншу Україну — сучасну, динамічну, стійку Україну, Україну нових можливостей”, - переконаний Президент.

Водночас він запевнив, що попри всі труднощі, які доводиться долати, Україна сьогодні — країна свободи, країна надії, уже досягла багато на шляху трансформації, у тому числі за підтримки західних партнерів, включно зі Швейцарією.

Серед іншого глава держави нагадав, що було створено прозорий ринок землі, започатковано процес деолігархізації, запроваджено систему державних стимулів для великих інвестиційних проєктів («інвестняні»), розблоковано реформу судової системи.

Водночас Зеленський анонсував “амбітні плани на майбутнє”. Так, він відзначив, що ближчим часом планується запуск «Дія Сіті», завдяки якому темпи зростання ІТ-сектору в Україні можуть подвоїтися, буде продовжено реформу корпоративного управління та активізовано приватизацію державних підприємств, “особливу увагу” приділять розвитку інфраструктури.

Крім того, за даними Президента, у планах – початок комплексного відновлення систем зрошення на півдні України.

“Буде започатковано «Велику термомодернізацію», у рамках якої буде утеплено тисячі об’єктів житлового фонду та соціальної інфраструктури. Буде продовжено програму «Велике будівництво» з розбудови якісних доріг європейського зразка”, - поінформував глава держави.

У цьому контексті він розраховує, що швейцарський бізнес активно долучиться до реалізації проєктів, які втілюються в Україні, й на конференції в Лугано вдасться представити нові історії успіху швейцарських інвестицій в Україні

Читайте також: Шмигаль анонсував міжнародну конференцію щодо реформ в Україні в Швейцарії

Як повідомлялося, п’ята Міжнародна конференція з питань реформ в Україні відбудеться 4-5 липня 2022 року в швейцарському місті Лугано за участю представників української влади всіх рівнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-