Світова економіка потребує бустерної дози - Шольц

Світова економіка потребує бустерної дози - Шольц

Укрінформ
Німеччина закликає міжнародних донорів, у тому числі з приватного сектора, посилити фінансування глобальної кампанії з вакцинації та більше інвестувати в енергетичну інфраструктуру.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у відеовиступі на Давоському економічному форумі-2022, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Без насправді глобальної кампанії з імунізації нам скоро не вистачить літер грецької абетки для найменувань варіантів вірусу», - зауважив німецький канцлер. Доброю новиною він назвав те, що завдяки міжнародній кооперації наразі можливо розірвати це коло.

Шольц нагадав, що саме в Давосі, в 2000 році лідери започаткували Глобальний альянс вакцин. Через 22 роки вакцини є найкращим інструментом для того, щоби покінчити з пандемію, сказав він.

Читайте також: Пандемія COVID-19 суттєво сповільнила зростання світової економіки

За підтримки механізму COVAX є надія досягти мети вакцинації 70% населення планети до середи цього року, сказав політик. Німеччина, нагадав її лідер, наразі є другим найбільшим донором вакцин у рамках всесвітньої кампанії з імунізації та продовжить надавати їх і надалі.

Німеччина планує використати своє головування в G7 для покращення світової інфраструктури охорони здоров’я, заявив глава уряду. Але для цього потрібні партнери, насамперед у приватному секторі. Шольц закликав повністю профінансувати глобальну компанію з вакцинації, що стане «також бустерною дозою, яку потребують наші економіки».

Масованих інвестицій потребує також енергетична інфраструктура, перехід від викопних джерел енергії до відновлюваних. До 2030 року доля відновлюваної енергії сягне у ФРН 80%, це вдвічі більше, ніж зараз.

Читайте також: Світовий банк погіршив прогноз глобального зростання економіки на 2022 рік

«ФРН віддана ідеї відіграти ключову роль у глобальній трансформації та зробити 2022 рік «новим початком прогресу…, кращий прогрес – це те, чого ми потребуємо», - заявив політик.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2022 року Німеччина головує у "Великій сімці".

Всесвітній економічний форум у Давосі проходить цього року у віртуальному форматі з 17 до 21 січня.

Фото: Kay Nietfeld/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-