Уряд затвердив порядок включення індустріальних парків до реєстру

Уряд затвердив порядок включення індустріальних парків до реєстру

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив Порядок розгляду документів про включення індустріального (промислового) парку до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне розпорядження було ухвалене на засіданні уряду 19 січня.

Згідно з пояснювальною запискою, Порядок визначатиме процедуру розгляду Мінекономіки документів про включення індустріального парку до реєстру.

Встановлено, що Мінекономіки розглядає подані ініціатором документи протягом 21 робочого дня з моменту їх надходження. Також Порядок визначає випадки, коли Мінекономіки припиняє розгляд документів та встановлює терміни для повідомлення про це ініціатора створення парку.

Включення індустріального парку до Реєстру відбувається протягом 45 робочих днів з моменту надходження до Мінекономіки заяви від ініціатора створення.

Також Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження про затвердження Порядку ведення Реєстру індустріальних (промислових) парків та Переліку відомостей, що вносяться до Реєстру промислових парків.

Читайте також: Із держбюджету спрямують 10 мільйонів на будівництво п'яти індустріальних парків

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у жовтні 2021 року підписав закон про внесення змін до Закону «Про індустріальні парки». Документ запроваджує фінансові, інфраструктурні та інституційні стимули для інвесторів в індустріальні парки.

Станом на грудень в Україні було зареєстровано 52 індустріальних парки, із яких працює лише 10.

У 2022 році передбачено 400 млн грн на співфінансування будівництва інфраструктури для індустріальних парків.

Протягом найближчих років уряд планує побудувати інфраструктуру для створення щонайменше 25 індустріальних парків, здатних забезпечити додатково понад 50 тис. робочих місць і ще 150-200 тис. — у суміжних галузях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-