Із держбюджету спрямують 10 мільйонів на будівництво п'яти індустріальних парків

Із держбюджету спрямують 10 мільйонів на будівництво п'яти індустріальних парків

Укрінформ
Цього року із державного бюджету спрямують 10 млн грн на будівництво п'яти індустріальних парків у Житомирській, Тернопільській та Рівненській областях.

Про це Укрінформу повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій України у відповідь на інформаційний запит.

Зокрема, зазначається, що Мінрегіон фінансує проєкт регіонального розвитку «Мережа індустріальних парків «Західний індустріальний кластер», який реалізовують на території Житомирської, Тернопільської та Рівненської областей.

"Загальний бюджет проєкту складає 12 млн грн, в тому числі за рахунок коштів державного бюджету – 10,2 млн грн (решта кошти з місцевих бюджетів - ред). Проєктом передбачено: реєстрацію 5 нових індустріальних парків", - йдеться у документі.

Терміном реалізації проєкту є 2021-2023 роки, а його результатами очікується: зменшення диспропорцій між кількістю залучених капітальних інвестицій у Житомирській, Тернопільській та Рівненській областях в порівнянні з іншими областями; збільшення кількості робочих місць у цих областях; розробка промоційної кампанії для майбутніх індустріальних парків.

Крім того, в міністерстві зазначають, що відповідно до норм Закону «Про індустріальні парки», державна підтримка облаштування індустріальних парків може здійснюватися за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів та з інших джерел, не заборонених законодавством.

У Мінрегіоні нагадують, що з метою забезпечення підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів, шляхом залучення сталих інвестицій, розвитку промисловості та науково-дослідної діяльності, сприяння вирівнюванню існуючих диспропорцій в регіональному розвитку Законом «Про Державний бюджет України на 2022 рік» передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на стимулювання розвитку індустріальних парків в обсязі 400 мільйонів гривень.

Читайте також: Рада планує звільнити учасників індустріальних парків на 10 років від податку на прибуток

За повідомленням міністерства, після затвердження порядку та умов використання зазначених коштів буде визначено проєкти, які фінансуватимуться за рахунок відповідної субвенції у 2022 році.

Як повідомлялося, 7 жовтня 2021 року набрав чинності ухвалений у вересні 2020 року Закон «Про внесення змін до Закону України «Про індустріальні парки» та деяких інших законодавчих актів України щодо залучення інвестицій у промисловий сектор економіки шляхом стимулювання створення індустріальних парків». Закон був ініційований Мінекономіки з метою сприяння залученню прямих інвестицій у створення нових виробництв через механізм індустріальних парків задля перетворення їх на рушійну силу економічного та промислового розвитку шляхом запровадження низки інвестиційних стимулів, що підвищать конкурентоспроможність вітчизняних індустріальних парків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-