На розробку вуглеводнів торік надали понад 50 тисяч квадратних кілометрів

На розробку вуглеводнів торік надали понад 50 тисяч квадратних кілометрів

Укрінформ
У 2021 році Державна служба геології та надр України надала понад 50 тисяч квадратних кілометрів для розробки вуглеводнів.

Про це під час презентації річного звіту в Укрінформі розповів голова Держгеонадр Роман Опімах.

"Минулого року лунали нарікання від нафтовидобувної галузі. Ми виправили цю ситуацію та надали для розробки вуглеводнів понад 50 тисяч квадратних кілометрів. Для розуміння масштабу, це понад 60% від існуючих та доступних на сьогоднішні вуглеводневих площ", - розповів очільник відомства.

Читайте також: Торік в Україні анулювали 315 спецдозволів на користування надрами

Опімах зазначив, що в межах нарощення вітчизняного видобутку нафти та газу торік підписано низки угод про розподіл вуглеводневої продукції, відновлення проєкту Юзівської УРП, який перебував у статусі «сплячої» ліцензії, а також старт проєктів на шельфі Чорного моря.

"Крім того, у 2021 році була актуалізована інформація щодо нафтогазових свердловин. На сьогодні відповідний реєстр налічує 12 тис. паспортів, але до кінця поточного року плануємо збільшити їх до 14 тис.", - резюмував Роман Опімах.

Як повідомляв Укрінформ, АТ "Укргазвидобування" торік видобуло 13,67 млрд кубометрів газу, що на 3,97% менше порівняно із 2020 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-