Торік в Україні анулювали 315 спецдозволів на користування надрами

Торік в Україні анулювали 315 спецдозволів на користування надрами

Укрінформ
Департамент державного геологічного контролю у 2021 році в результаті проведених 785 перевірок анулював 315 спецдозволів на користування надрами.

Про це під час презентації річного звіту в Укрінформі розповів голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах.

"У 2021 році анульовано рекордну кількість спецдозволів — 315. Також торік ми звернулись до суду про анулювання ще 219 спецдозволів на користування надрами", - розповів очільник відомства.

За його словами, минулого року 73% спецдозволів від загальної кількості були анульовані на підставі виконання рішення суду, 10% - відмова від відповідного дозволу, 9% - рішення РНБО, 8% - з інших причин.

Читайте також: Держгеонадра реалізували 200 лотів на аукціонах за півтора року

Серед основних причин анулювання спецдозволу, зокрема, нерозпочатий протягом двох років процес користування надрами, відсутність документів на землю, акту гірничого відводу, а також недопуск фахівців на об'єкт задля здійснення перевірок.

"На 2022 рік заплановано 942 планові перевірки. Але за підсумками аналізу звітів усіх надрокористувачів, поданих на початок лютого, ми плануємо зробити додаткові перевірки. Звісно, якщо в цьому буде потреба", - додав Опімах.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2021 року Державна служба геології та надр України затвердила Річний план здійснення заходів державного нагляду на 2022 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-