Економіка досі не відчула ефекту від індустріальних парків, але влада змінює ситуацію - Прем'єр

Економіка досі не відчула ефекту від індустріальних парків, але влада змінює ситуацію - Прем'єр

Укрінформ
Влада змінить ситуацію з індустріальними парками, аби українська економіка відчула ефект від їхньої роботи.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на черговому засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одним з перспективних та ефективних механізмів залучення інвестицій у світі залишається створення індустріальних парків... У нас в країні індустріальні парки існують не перший рік, їх у нас вже більше 50, але за весь цей час економіка не відчула жодного ефекту від їх роботи", - сказав Шмигаль.

Він додав, що Україна використовує успішний досвід Польщі, Чехії, Туреччини, Південної Кореї для того, щоб індустріальні парки в Україні дійсно стали робочим інструментом розвитку промисловості та економіки в цілому.

Шмигаль заявив, що уряд разом з народними депутатами хоче змінити ситуацію з індустріальними парками в Україні, і вже ухвалена відповідна законодавча база.

"Вперше на фінансування розвитку інфраструктури індустріальних парків держава виділяє 400 мільйонів гривень", - сказав Шмигаль.

Також Шмигаль повідомив, що Кабмін на засіданні затвердив необхідні акти, які дадуть змогу вже цього року почати ефективно використовувати інструмент індустріальних парків.

"Уряд затвердив порядок включення індустріального парку до реєстру, а також порядок його ведення. Це необхідні підзаконні акти, які дадуть змогу вже цього року почати ефективно використовувати інструмент індустріальних парків для розвитку наявних і створення нових компаній. Процедура включення до реєстру нових парків буде проходити максимально швидко та бізнес-орієнтовано", - написав Шмигаль у Телеграмі.

Також він повідомив, що за прогнозами урядових експертів та незалежних аналітиків, завдяки розвитку індустріальних парків Україна може отримати від 2,5 млрд доларів додаткових інвестицій у найближчі роки.

Читайте також: Із держбюджету спрямують 10 мільйонів на будівництво п'яти індустріальних парків

Як повідомлялося, 7 жовтня 2021 року набрав чинності ухвалений у вересні 2020 року Закон «Про внесення змін до Закону України «Про індустріальні парки» та деяких інших законодавчих актів України щодо залучення інвестицій у промисловий сектор економіки шляхом стимулювання створення індустріальних парків». Закон був ініційований Мінекономіки з метою сприяння залученню прямих інвестицій у створення нових виробництв через механізм індустріальних парків задля перетворення їх на рушійну силу економічного та промислового розвитку шляхом запровадження низки інвестиційних стимулів, що підвищать конкурентоспроможність вітчизняних індустріальних парків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-