Уряд схвалив концепцію програми використання та охорони земель

Уряд схвалив концепцію програми використання та охорони земель

Укрінформ
Кабінет Міністрів України схвалив концепцію загальнодержавної цільової програми використання та охорони земель.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне розпорядження уряд ухвалив з доопрацюванням на засіданні 19 січня.

Згідно з текстом пояснювальної записки, концепція є основою для прийняття загальнодержавної цільової програми використання та охорони земель.

Цільова програма використання та охорони земель забезпечить сталий розвиток землекористування, сприятиме створенню екологічно безпечних умов проживання для населення та ведення господарства. Її реалізація дозволить захистити землі від виснаження, деградації та забруднення, відтворювати та підвищувати родючість ґрунтів, а також зберегти функції ґрунтового покриву.

Програма виконуватиметься до 2032 року у два етапи. Очікується, що реалізація передбачених програмою завдань дозволить: оптимізувати структуру земельних угідь та агроландшафту, зменшити сільськогосподарську освоєність на 5% та розораність території на 10%, підвищити продуктивність с/г угідь на 40%-50%, зберегти природні водно-болотні угіддя, зменшити загрозу земельним ресурсам від деградаційних процесів.

Читайте також: В Україні мільйони гектарів земель перебувають у зношеному стані – Шмигаль

Як повідомлялось, в Україні можуть прийняти новий законопроєкт щодо відновлення родючості та охорони ґрунтів. Проєкт закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони ґрунтів та відтворення їх родючості» у грудні 2021 року виставлено на громадське обговорення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-